Menu
  • Levering met eigen logistiek wanneer het u uitkomt
  • Voorraadartikelen de volgende werkdag geleverd
  • Zonder bezorgkosten ophalen in Middenmeer

Dakramen bij Dakvenster.com

Ontdek onze enorme selectie van hoogwaardige dakramen voor elk project en elke behoefte. Met een dakraam haalt u daglicht en frisse lucht binnen in ruimten waar een standaard, verticaal raam dat niet kan. Dakramen zijn perfect voor het verbouwen van zolders, maar kunnen worden gebruikt in een breed scala aan verschillende projecten in een huis, op een kantoor, in het magazijn en in een vrijwel onbeperkt aantal andere mogelijkheden. Dakramen bieden licht, frisse lucht en uitzicht naar buiten waar dat normaal gesproken niet zou kunnen - ze verbeteren het binnenklimaat en de interieurcondities aanzienlijk en helpen ruimten te transformeren op een manier die u misschien niet voor mogelijk hield.

Ontdek de selectie dakramen van enkele van de grootste merken op de markt. Op Dakvenster.com vind u ramen van merken als VELUX, LuXtra en Dakea, die allemaal bekend staan om hun geweldige kwaliteit en uitstekende bruikbaarheid. De selectie omvat producten in de meeste prijsklassen en probeert oplossingen te bieden voor bijna elk project en elke behoefte.

Vind het juiste dakraam

Bij het kiezen van een dakraam zult u moeten letten op de kenmerken van de verschillende producten en deze vergelijken met uw wensen.

Bediening

Een goede eerste stap is het vinden van de juiste bediening die past bij de montage. Ramen voor het dak zijn verkrijgbaar met 3 verschillende soorten bediening:

Bediening bovenaan

Het aan de bovenzijde bedienbare tuimelvenster is misschien wel het bekendste en meest populaire type. Het raam draait om zijn eigen as en wordt bediend via de staaf boven aan het kozijn. De tuimelwerking en de bedieningsstaaf bovenaan maken de ramen een geweldige optie voor ruimten waar het raam goed binnen handbereik is. Door de bovenbediening is het raam ook bruikbaar als er meubels direct onder worden geplaatst, omdat de bedieningsstaaf ook dan nog bereikbaar is.

Bediening onderaan

Onderaan bediende ramen zijn de perfecte keuze als uw ramen op hoogte worden gemonteerd. Als het raam hoog is gemonteerd, zullen de meeste mensen de bedieningsstaaf aan de bovenkant moeilijk kunnen bereiken terwijl de handgreep onderaan dan gewoon binnen bereik is. Onderaan bediende dakramen zijn normaal gesproken zowel als tuimelvenster en als uitzettuimelvenster leverbaar. Terwijl het tuimelvenster om zijn eigen as draait, opent het uitzettuimelvenster van onderaf.

Elektrische bediening

Elektrisch bediende dakramen, gevoed via het lichtnet of door zonne-energie, zijn populairder dan ooit. De ramen kunnen bedienen vanaf elke plek in de kamer, zelfs als u niet thuis bent, is een voordeel dat voor velen aantrekkelijk is. Het is ook een goede keuze voor ramen die buiten bereik zijn gemonteerd, omdat u dan ook frisse lucht kunt binnenlaten zonder dat u het raam handmatig hoeft te bedienen.

Constructie

Moderne dakramen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, beglazingen en afwerkingen. Waar u speciaal op moet letten, is het kozijn en de beglazing van het raam. Deze factoren bepalen de meeste mogelijkheden van het venster en zijn van grote invloed op de prestaties en het uiterlijk.

Houten kozijn met coating

De klassieke optie is een raam met een kozijn van grenenhout. Het grenenhouten kozijn staat borg voor de lange levensduur en duurzaamheid van het raam en geeft een elegante uitstraling die bij de meeste interieurs past. Vaak heeft u de keuze tussen een grenen kozijn met blanke lak, grenen kozijn met witte verf en grenen kozijn met polyurethaancoating. Met de opties blanke lak en witte lak kunt u dan toch genieten van de houten look van het kozijn. De coatings zijn gemaakt om het hout te beschermen en het voor een lange tijd operationeel en mooi te houden. De polyurethaancoating is een uitstekende keuze voor vochtige ruimten waar de ramen regelmatig aan vocht worden blootgesteld. De coating beschermt het hout zo goed mogelijk en maakt het makkelijk om het raam schoon te maken en te onderhouden. Het is de perfecte keuze voor ruimten zoals keukens en badkamers.

Kozijn van pvc

De meeste dakramen hebben een houten kozijn maar sommige zijn gemaakt van verschillende materialen. In ons assortiment ramen vindt u diverse producten met pvc-kozijnen. Pvc is een andere goede keuze voor vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers, omdat het materiaal volledig bestand is tegen water en vuil en bovendien gemakkelijk te reinigen en te onderhouden is. Pvc-ramen zijn over het algemeen lichter dan de houten alternatieven.

Beglazing

De beglazing is een van de belangrijkste keuzes bij het kiezen van een dakraam voor uw woning. Beglazing betreft het eigenlijke glas van het raam en heeft invloed op factoren als isolatie, UV-bescherming, weersbestendigheid en geluidsreductie.
Verschillende componenten werken samen om de beglazing van het raam te creëren en het zijn unieke kenmerken te geven. Vaak zult u onderscheid maken tussen dubbele beglazing of driedubbele beglazing. Dubbele of driedubbele beglazing verwijst naar het aantal ruiten dat wordt gebruikt bij de constructie van het glas. Tussen de ruiten spelen veel verschillende componenten een rol, zoals de met gas gevulde tussenruimten voor isolatie, de gelamineerde secties die voorkomen dat glas in geval van breuk in de kamer valt, de uv-beschermende elementen en vele andere opties. Wanneer u door onze selectie van dakramen bladert, vindt u ook de bijzonderheden over de beglazing van de verschillende producten, zodat u degene kunt vinden die bij uw wensen past.

Dakvenster.com is uw leverancier van dakramen

Bij Dakvenster verkopen en leveren wij al meer dan 20 jaar dakramen en we helpen u graag met het vinden van het juiste product voor uw project. Ons team van dakraamexperts staat alle werkdagen van de week van 09:00-15:00 voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Als u hulp nodig hebt bij het vinden van het juiste product, neem dan gerust contact met ons op.