Menu
  • Goedkoopste dealer van VELUX en LuXtra daglichtsystemen
  • Voorraadartikelen de volgende werkdag geleverd
  • Zonder leverkosten ophalen in Middenmeer

Privacy- en cookiebeleid

PRIVACY- EN COOKIEBELEID VAN DAKVENSTER 

Privacybeleid 

Wij, Altaterra Kft. Malom Köz. 1, 9431 Fertőd, Hongarije ("Altaterra Kft." of "ons"), respecteren en beschermen uw privacy. Hieronder kunt u lezen hoe we omgaan met uw persoonsgegevens in onze hoedanigheid als verwerkingsverantwoordelijke. 

In dit Privacybeleid wordt beschreven hoe we uw persoonsgegevens verwerken, opslaan en gebruiken. Dit privacybeleid is in overeenstemming met de algemene verordening gegevensbescherming van de EU en toepasselijke plaatselijke wetten en voorschriften met betrekking tot gegevensprivacy. 

Altaterra Ktf. is verantwoordelijk voor de verzameling, opslag en verwerking van uw persoonsgegevens. Sommige persoonsgegevens vragen we rechtstreeks aan u. Andere persoonsgegevens worden automatisch verzameld, zoals hieronder uiteengezet. 

1. De persoonsgegevens die we verzamelen, het doel van de verwerking en de rechtsgrond 

Altaterra Ktf. verzamelt persoonsgegevens om informatie te verstrekken, onze producten te verspreiden onder dealers, distributeurs, opdrachtnemers, klanten en zakenpartners en te voldoen aan relevante wetgeving. Als u ervoor kiest bepaalde persoonsgegevens niet aan ons te verstrekken, zijn we mogelijk niet in staat zaken te doen met u of uw organisatie, of de gevraagde producten en/of informatie aan u te leveren. 

De persoonsgegevens die u aan ons verstrekt en die worden verzameld door onze website en digitale platforms, met inbegrip van ons callcenter, worden gebruikt om ons een beter inzicht te geven in onze consumenten en de relevantie van onze communicatie en aanbiedingen te bevorderen op alle punten waar u in aanraking komt met Altaterra Ktf. 

Hieronder vindt u de belangrijkste categorieën van persoonsgegevens die worden verzameld en de doeleinden waarvoor de verzamelde gegevens door Altaterra Ktf worden verwerkt. 

1.1 In het kader van de algemene bedrijfsactiviteiten 

We verzamelen persoonsgegevens van personen, leveranciers (inclusief externe serviceproviders), opdrachtnemers, verwante bedrijven, agenten en zakelijke klanten. De persoonsgegevens kunnen bestaan uit de naam, contactgegevens en andere informatie van een persoon die nodig zijn om zaken te doen met u of uw organisatie. Tenzij hieronder anders vermeld met betrekking tot de specifieke verwerkingsactiviteit, verwerken we deze gegevens op grond van of ons legitieme belang bij het uitvoeren van onze zakelijke activiteiten (AVG artikel 6, lid 1, letter f). 

1.2 Om u te helpen bij vragen 

U kunt ervoor kiezen om ons persoonsgegevens te verstrekken, bv. uw naam, e-mailadres of andere contactgegevens, wanneer u contact met ons opneemt per telefoon (callcenter), e-mail, post of via onze digitale platforms. Deze gegevens stellen ons in staat om te reageren op aanvragen voor informatie over bijvoorbeeld onze producten, om regelingen te treffen voor metingen, voor het opmaken van een offerte voor montage van de producten, of om een afspraak te maken voor onderhoud aan producten. De gegevens kunnen worden doorgegeven aan de betrokken onafhankelijke monteurs of dealers voor zover ze deze nodig hebben, om ons te helpen klanten bij te staan bij hun vragen of afspraken te maken voor services, zoals een servicebezoek of een offerte. 

1.3 Klanten en potentiële klanten 

We mogen persoonsgegevens van klanten en potentiële klanten verzamelen, bv. hun naam, contactgegevens, betalings- en creditcardgegevens, kredietinformatie en andere informatie die nodig is om zaken te doen met de betrokken persoon of organisatie. We kunnen die gegevens doorgeven aan dealers of onafhankelijke monteurs voor zover ze deze nodig hebben zodat ze de bestelling van de klant kunnen verwerken, afspraken kunnen maken voor het bezorgen van producten aan de klant of de klant kunnen bijstaan bij vragen. We kunnen persoonsgegevens verder delen met aanbieders van betalingsdiensten, afhankelijk van de door de klant geselecteerde betalingsmethode, voor zover dit nodig is om de betaling uit te voeren. De verwerking van persoonsgegevens van klanten door dergelijke aanbieders van betalingsdiensten is onderworpen aan het privacybeleid van de betreffende aanbieder van betalingsdiensten.  

Wij verwerken persoonsgegevens om eventueel een contract aan te gaan of uit te voeren op grond van (AVG artikel 6, lid 1, letter b.  

1.4. Klantenonderzoeken 

Als u een bestelling bij ons heeft geplaatst, sturen wij u, in samenwerking met onze externe dienstverlener eKomi, 14 dagen na de leveringsdatum van uw bestelling een enquête over uw ervaring met ons bedrijf/onze webshop/onze service. De enquête is optioneel. Deze enquêtes worden gebruikt voor het verzamelen van waardevolle feedback van onze klanten en helpen ons onze diensten steeds verder te verbeteren. 

Als we persoonsgegevens van klanten verwerken in het kader van enquêtes over onze diensten en producten, vindt deze verwerking op grond van AVG artikel 6, lid 1, letter f, aangezien klantonderzoeken deel uitmaken van ons legitieme belang bij het verbeteren van onze producten en klantenservice.  

1.5 Marketingcommunicatie 

Met uw toestemming kunnen we uw persoonsgegevens verwerken om u te informeren over onze zakelijke activiteiten, producten en services. Indien u niet wilt dat we uw persoonsgegevens voor marketingdoeleinden gebruiken, of niet wilt dat we u verder nog informatie toesturen, kunt u zich op elk moment afmelden voor onze nieuwsbrief en andere marketingcorrespondentie. Als u een account hebt, kunt u zich eenvoudig afmelden voor het ontvangen van marketingmateriaal van ons via het afmeldvakje in uw accountinstellingen. Onderaan onze verschillende communicatiekanalen kunt u een ook koppeling vinden waarmee u zich kunt afmelden, of u kunt zich afmelden door contact met ons op te nemen via e-mail of per post. De rechtsgrond voor onze verwerking is uw toestemming (AVG artikel 6, lid 1, letter a). 

1.6 Bezoekers van de website of andere digitale platforms  

Onze website en andere digitale platforms maken gebruik van cookies die persoonsgegevens verzamelen van bezoekers van onze websites en digitale platforms. Deze informatie wordt niet gebruikt voor marketingcommunicatie zonder uw uitdrukkelijke toestemming (zie artikel 1.4, en verder in verband met cookies in artikel 2 hieronder). 

1.7 Callcenter van Dakvenster 

We verwerken opnames van uw gesprekken met ons callcenter met uw toestemming. (Hiervoor geeft u toestemming bij het maken van contact. U kunt uw toestemming intrekken tijdens het gesprek.) De rechtsgrond voor onze verwerking is uw toestemming (AVG artikel 6, lid 1, letter a).  

1.8 Profilering  

We stellen individuele klantprofielen samen op basis van uw browsegeschiedenis, aankopen en andere informatie die aan ons is verstrekt. We verzamelen en analyseren deze gegevens om uw klantervaring te verbeteren en aan uw voorkeuren aan te passen. Op deze manier kunnen we u aanspreken met persoonlijk afgestemde berichten om uw bezoek aan de website prettiger te maken. Profilering wordt niet gekoppeld aan uw account in de winkel, maar alleen aan het gebruik van cookies. Als u profilering wilt blokkeren, kunt u marketingcookies weigeren of uw toestemming hier intrekken: https://www.dakvenster.nl/cookie-policy

Het accepteren van cookies geeft ons op zich geen toestemming om u marketingmateriaal (bijvoorbeeld nieuwsbrieven) te sturen. Daarvoor hebben we uw actieve toestemming nodig bij het afrekenen. 

1.9 Om te voldoen aan de wet 

We kunnen persoonsgegevens verzamelen zoals vereist of toegestaan door de wet, op grond van AVG artikel 1, lid 1, letter c. 
Persoonsgegevens als niet-persoonsgegevens die door ons worden verzameld, worden allebei als vertrouwelijk beschouwd en worden niet verkocht of verhuurd aan derden. 

2. Hoe verzamelen we uw gegevens? 

We verzamelen de gegevens die u aan ons verstrekt op het moment dat u producten, services of informatie van ons bestelt, zich bij ons inschrijft, deelneemt aan openbare forums of andere activiteiten op onze websites en in onze apps, deelneemt aan klantenenquêtes, ons callcenter belt of op andere wijze met ons en onze digitale platforms communiceert.  

2.1 Gebruik van cookies 

Die gegevens krijgen we aan de hand van verschillende technologieën, zoals cookies. Tot de gegevens die we verzamelen behoren onder andere gegevens met betrekking tot bezoeken aan onze websites en toepassingen, of het gebruik van onze toepassingen op sites of platforms van derden. Cookies zijn kleine bestanden waarmee informatie wordt opgeslagen op een computer, mobiele telefoon of ander apparaat van een persoon. We gebruiken noodzakelijke EN functionele cookies, evenals statistische en marketingcookies. Noodzakelijke cookies zijn vereist voor de functionaliteiten van onze website en digitale platforms en kunnen worden gebruikt op grond van ons legitieme belang, AVG artikel 6, lid 1, letter f.  

Andere cookies zoals prestatie-, statistische en marketingcookies stellen de entiteit die de cookie plaatst op het apparaat van de persoon in staat om die persoon op verschillende websites en apparaten en/of tijdens verschillende browsersessies te herkennen. Deze cookies dienen diverse nuttige doeleinden. Ze helpen ons en derden bijvoorbeeld inzicht te verkrijgen in welk deel van onze website dat het populairst is, door ons te laten zien welke pagina's en functies door bezoekers worden gebruikt en hoe veel tijd ze op de pagina's doorbrengen. We verwerken de persoonsgegevens die door middel van deze cookies worden verzameld op grond van uw toestemming (AVG artikel 6, lid 1, letter a) die u op elk moment kunt intrekken. 

Hier kunt u ons cookiebeleid vinden, met details over welke cookiespecifieke tools van toepassing zijn en over het verlopen van cookies. Hier kunt u ook uw toestemming intrekken: https://www.dakvenster.nl/cookie-policy 

2.2 Google Analytics 

Onze website maakt gebruik van Google Analytics, een service voor webanalyse van Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies die het mogelijk maken om uw gebruik van de website te analyseren. De informatie over uw gebruik van onze website die door het cookie wordt gegenereerd wordt doorgaans verzonden naar een server van Google in de VS en aldaar opgeslagen. Als IP-anonimisering is geactiveerd op de website, wordt uw IP-adres door Google vooraf ingekort indien u zich bevindt in een van de lidstaten van de Europese Unie of een ander land dat deel uitmaakt van de Europese Economische Ruimte. Slechts in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres verzonden naar een Google-server in de VS en aldaar ingekort. Google gebruikt deze gegevens om uw gebruik van de website te evalueren en rapporten op te stellen over websiteactiviteiten voor de exploitant van de website, en om andere diensten te leveren aan de exploitant van de website in verband met het gebruik van de website en het gebruik van internet. Het IP-adres dat door Google Analytics wordt verkregen in het kader van Google Analytics, wordt niet gekoppeld aan andere Google-gegevens. Verder is het mogelijk de verzameling van de gegevens die worden gegenereerd met behulp van het cookie in verband met uw gebruik van de website (met inbegrip van uw IP-adres) alsmede de verwerking ervan door Google te blokkeren door de invoegtoepassing voor uw browser te downloaden en te installeren, die hier beschikbaar is: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. U kunt de verzameling van uw gegevens in Google Analytics verhinderen door uw cookietoestemming hier in te trekken: https://www.dakvenster.nl/cookie-policy 

3. Links naar andere websites 

Deze website bevat koppelingen naar andere websites (zoals Facebook, Google+, YouTube, Pinterest) waarop dit Privacybeleid niet van toepassing is. Houd er rekening mee dat we andere websites en hun inhoud niet onderschrijven. We raden u aan de privacyverklaring/het privacybeleid op elke website die u bezoekt te lezen. 

4. Uw gegevens delen met andere bedrijven 

We delen uw persoonsgegevens niet, behalve zoals hierboven beschreven en in de volgende situaties, waaronder: 

(i) Wanneer bedrijven namens ons diensten verlenen (serviceproviders), bijvoorbeeld pakketbezorging of levering van softwarediensten. Het is deze bedrijven niet toegestaan uw persoonsgegevens te gebruiken voor andere doeleinden dan om te voldoen aan onze opdracht of aan wettelijke voorschriften. 

(ii) Wanneer we persoonsgegevens delen met derden om de veiligheid van onze klanten te waarborgen, om onze rechten en eigendommen te beschermen, om te voldoen aan gerechtelijke processen, of in andere gevallen waarin we te goeder trouw geloven dat bekendmaking wettelijk vereist is.  

Wanneer we uw persoonsgegevens delen met bedrijven die diensten aan ons verlenen, sluiten we gegevensverwerkingsovereenkomsten met dergelijke gegevensverwerkers af in overeenstemming met de AVG. 

(iii) Wanneer u ons toestaat uw persoonsgegevens te delen met een ander bedrijf, bijvoorbeeld: 

a, Wanneer u besluit uw persoonsgegevens te delen met zorgvuldig geselecteerde bedrijven zodat ze u aanbiedingen en promoties kunnen toezenden met betrekking tot hun producten en services.  

b, Wanneer u ons opdraagt uw persoonsgegevens te delen met externe sites en platforms, bijvoorbeeld sociale netwerksites. 

Op de verwerking van uw persoonsgegevens door dergelijke bedrijven en externe sites of platforms is de privacyverklaring/het privacybeleid van de betreffende bedrijven van toepassing. We raden u aan om deze te lezen (zie ook artikel 3). 

5. Gegevensbeveiliging, integriteit en retentie 

De beveiliging, integriteit en vertrouwelijkheid van uw gegevens zijn buitengewoon belangrijk voor ons. Daarom hebben we technische, administratieve en fysieke beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd om gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, bekendmaking, gebruik en wijziging en om te voldoen aan de toepasselijke privacywetgeving, waaronder de AVG. Van tijd tot tijd herzien we onze beveiligingsprocedures om geschikte recente technologie en methoden te overwegen. Houd er rekening mee dat, ondanks onze inspanningen, geen enkele veiligheidsmaatregel perfect of ondoordringbaar is. We zullen uw persoonsgegevens bewaren voor de tijd die nodig is om de in dit privacybeleid uiteengezette doeleinden te vervullen, tenzij een langere bewaartermijn wettelijk vereist of toegestaan is.  

We bewaren uw persoonsgegevens die zijn gebruikt voor de individuele aankoop gedurende 2 jaar na de aankoop voor garantiedoeleinden en tot 7 jaar na de aankoop voor belastingdoeleinden. Als verkoopfacturen per gewone post aan u worden toegezonden, bewaren we kopieën gedurende 8 jaar vanaf het moment van de afzonderlijke aankoop. 

Indien u als particuliere klant ervoor kiest om bij het plaatsen van een bestelling een account bij ons aan te maken, bewaren wij uw persoonsgegevens (naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer) 2 jaar in uw account zodat u deze kunt raadplegen. Als u een account aanmaakt, delen we uw gegevens met de externe provider van het platform voor accountbeheer. Als u uw account niet activeert, verwijderen we alle persoonsgegevens na 3 maanden. 

Voor bestellingen bewaren we persoons- en bestelgegevens voor de afzonderlijke aankoop gedurende 2 jaar in ons ERP-systeem: achternaam, voornaam, telefoonnummer vast/mobiel, e-mailadres, huisnummer, postcode, straatnaam, land, plaats en btw-nummer bedrijf voor facturering; achternaam, voornaam, telefoonnummer vast/mobiel, huisnummer, postcode, straat, land, plaats voor bezorging; taal van de klant.  
Klantaccount-ID: Klantaccount-ID (in uw referentieveld). 

Specifieke gegevens met betrekking tot de bestelling: nummer bestelling, besteld product, betaalwijze, bedrag van de bestelling, type verzending, opmerking van de klant, besteldatum, leveringsdatum. 

Verder bewaren wij uw persoonsgegevens voor de afzonderlijke aankoop gedurende 2 jaar in ons CRM-systeem en onze marketingtool: achternaam, voornaam, telefoonnummer vast/mobiel, e-mailadres, huisnummer contactpersoon/bedrijf, postcode contactpersoon/bedrijf, straatnaam contactpersoon/bedrijf, land contactpersoon/bedrijf, plaats contactpersoon/bedrijf, btw-nummer bedrijf voor facturering; achternaam, voornaam, telefoonnummer vast/mobiel, huisnummer, postcode, straatnaam, plaats, land voor bezorging; taal van de klant, acceptatiedatum algemene voorwaarden, acceptatiedatum privacybeleid, acceptatiedatum marketingmateriaal, laatste inlogdatum, klantaccount-ID, registratiedatum. Verzendgegevens worden niet opgeslagen in onze marketingtool.  

Klantgegevens in het registratiesysteem voor klantenondersteuning die onder de AVG vallen worden geanonimiseerd na 1 jaar voor pre-sales aanvragen en na 2 jaar voor bestellingsbevestigingen en aftersales aanvragen. 

Door het callcenter gemaakte opnamen worden gedurende 90 dagen na het betreffende gesprek bewaard. 

6. Gegevensoverdracht en -opslag en wereldwijde verwerking 

We zijn in veel landen actief en kunnen uw persoonsgegevens doorgeven aan ons moederbedrijf VELUX A/S en andere dochterondernemingen of derden op locaties verspreid over de hele wereld, wanneer dat noodzakelijk is voor de verwerkingsdoeleinden die worden beschreven in dit Privacybeleid. Waar uw persoonsgegevens door ons ook worden overgedragen, opgeslagen of verwerkt, we zullen altijd redelijke stappen ondernemen om de privacy van uw persoonsgegevens te waarborgen. Wanneer we persoonsgegevens gebruiken of bekendmaken die zijn overgebracht vanuit de Europese Unie, hanteren we standaardcontractbepalingen goedgekeurd door de Europese Commissie en implementeren we andere aanvullende maatregelen op grond van de AVG om toe te zien op een in essentie gelijkwaardige beveiliging of verkrijgen we uw toestemming. 

7. Wijzigingen in dit privacybeleid 

Van tijd tot tijd kunnen we dit Privacybeleid wijzigen in verband met nieuwe technologieën, praktijken binnen de sector, regulatieve vereisten, of voor andere doeleinden. We stellen u op de hoogte als deze wijzigingen wezenlijk zijn, en indien dat wordt vereist door het toepasselijk recht, vragen we u om uw instemming. 

8. Opmerkingen en vragen 

Als u opmerkingen of vragen hebt met betrekking tot dit Privacybeleid, verzoeken we u contact op te nemen met onze Klantenservice. Onze sites en applicaties bevatten mogelijk koppelingen naar andere sites die niet ons eigendom zijn of niet onder ons toezicht staan, en we zijn niet verantwoordelijk voor de privacypraktijken van deze sites. We raden u aan waakzaam te zijn wanneer u onze sites of applicaties verlaat en het privacybeleid te lezen van andere sites die mogelijk uw persoonsgegevens verzamelen. Zie ook artikel 3 en 4 van dit Privacybeleid. 

U kunt een klacht indienen over de wijze waarop we omgaan met uw persoonsgegevens. U kunt contact met ons opnemen via de contactgegevens achter in dit Privacybeleid. Als een klacht wordt ingediend, moeten de naam en contactgegevens van de klager worden doorgegeven aan Altaterra Kft. We onderzoeken dan de klacht en reageren binnen 30 dagen. Als u vindt dat wij de klacht niet naar tevredenheid hebben opgelost, kunt u een klacht indienen bij: 

Autoriteit Persoonsgegevens 
Postbus 93374 
2509 AJ Den Haag 

Tel.: +31 (0)70 888 8500 

9. Contactgegevens 

Deze website is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Altaterra kft., ingeschreven onder nummer 08-09-013626 en geregistreerd op het adres Malom Köz. 1, 9431 Fertőd, Hongarije. U kunt contact met ons opnemen door te schrijven naar het bovenvermelde adres van het bedrijf, een e-mail te sturen naar info@dakvenster.com of te bellen naar 0227-801970. Dit Privacybeleid is voor het laatst bijgewerkt op [ ] juni 2022